Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dupla sajtos nyúlcomb

60 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 2 db nyúlcomb (hátsó)
  • 1 nyúlmáj
  • kis fej hagyma
  • fél fej lila hagyma
  • szárított paradicsom 3-4 db
  • fél szelet fehér kenyér
  • 1 sült krumpli (ez kimaradhat)
  • 1 tojás
  • petrezselyem zöld
  • bors
  • 8-10 dkg reszelt trappista sajt
  • 4 szelet bacon
  • 1 dl pezsgő (édes)
  • A nyúl pácolásához:
  • 2 ek tejföl
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 duci gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. Megmossuk a húst, leitatjuk róla a vizet, a csont mellett hosszában zsebet vágunk.
  2. A tejfölt összekeverjük a mustárral, olajjal, őrölt borssal, egy zúzott fokhagymával, majd beleforgatjuk a húst. Lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  3. Egy fej hagymát apróra vágunk, olívaolajon egy csipet só hozzáadásával megdinszteljük, rátesszük a szárított paradicsomot, majd rárakjuk az apróra vágott nyúlmájat, két-három percig pirítjuk.
  4. Egy tálban elkészítjük a tölteléket: vízbe áztatjuk a kenyeret, majd kinyomkodjuk, összekeverjük egy tojással, rátesszük az apróra vágott sült krumplit, a hagymás nyúlmájat, meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel, majd belekeverjük a reszelt sajt felét.
  5. A tölteléket beletesszük a nyúlcombba. Baconnal körbetekerjük és kiolajazott tepsibe tesszük. Ha marad a masszából, azt baconba tekerjük és a hús mellé rakjuk.
  6. A comb tetejére lila hagyma szeletet és aszalt paradicsomot teszünk. Ráöntjük a pezsgőt és lefóliázva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  7. Sütés közben két-három alkalommal meglocsoljuk a szaftjával. Ha megpuhult a húsról levesszük a fóliát, rátesszük a reszelt sajt felét és készre sütjük. 

Megjegyzés

Elég ritkán eszünk nyulat, pedig egészséges. Próbáljunk újítani, nem csak paprikás, rántott nyúl készíthető - persze azok is finomak. Ajánlom figyelmetekbe ezt a receptet, amely egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. Jó étvágyat kívánok! - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss