Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Dupla sajtos bolognai lasagne

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 15 dkg szárzeller
  • 1 nagy doboz hámozott paradicsom (800 g)
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 dkg vaj + formához
  • 50 dkg vegyes darált hús
  • bors
  • 1 tk paradicsompüré
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 db babérlevél
  • 12 db lasagnelap
  • A besamelhez:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 7 dl tej
  • 10 dkg finomra reszelt kemény sajt (parmezán típusú)
  • 12,5 dkg mozzarella

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymát, fokhagymát, sárgarépát és szárzellert apróra kockázzuk. A hámozott paradicsomot lecsepegtetjük, levét felfogjuk.
    2. Az olívaolajat az 1 ek vajjal együtt lábosban felforrósítjuk, és közepes tűzön megdinszteljük rajta a hagymákat kb. 3 perc alatt. A sárgarépával és a szárzellerrel együtt tovább pároljuk 4-5 percig, majd hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve pirítjuk 3-4 percig. Megsózzuk, megborsozzuk, belevegyítjük a paradicsompürét, és összemelegítjük fél perc alatt. Ezután felöntjük a vörösborral, és a keletkezett levet elfőzzük. Végül hozzákeverjük a kissé szétnyomkodott hámozott paradicsomot a felfogott lével, valamint a babérlevéllel együtt, és fedő nélkül sűrűre főzzük kb. 1 óra 20 perc alatt. Megsózzuk, megborsozzuk, és a babérlevelet kiszedjük.
    3. besamelhez a vajat lábosban felolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük a tejjel, és gyenge tűzön fedő nélkül, gyakran átkeverve főzzük 20-25 percig. Végül megsózzuk, és felolvasztunk benne 5 dkg reszelt sajtot.
    4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a mozzarellát apróra daraboljuk, és egy kb. 23 x 28 cm-es, kivajazott felfújtformát vagy tűzálló tálat az alján megkenünk besamellel. A lasagnelapokat 4 dkg reszelt sajttal, a mozzarellával és a bolognai mártással váltogatva a tálba rétegezzük, majd az egészet meglocsoljuk a maradék besamellel, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen sütjük 15-20 percig. Végül a lasagnét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és ropogós aranybarna kérget sütünk rá további kb. 15 perc alatt. Rövid pihentetés után, melegen tálaljuk.

    SPENÓTOS LASAGNE (MASCARPONÉVAL) >>> 

    Még több lasagne itt >>> 

    11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin