Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dupla mákos sütemény

45 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek cukor
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált mák
  • 1 csipet fahéj
  • 1/2 db citrom
  • 5 ek lekvár
  • 10 dkg cukor
  • A habhoz:
  • 5 dl habtejszín (cukrozott)
  • 5 dkg darált mák

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  2. A mákot összekeverjük a fahéjjal, a lereszelt citromhéjjal, a cukorral és a lekvárral, majd leöntjük annyi (kb. 1/2 dl) forró vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Össszekeverjük, majd állni hagyjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Villával megszurkáljuk, majd 5 perc alatt elősütjük. Ezután megkenjük a mákos masszával, és kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A tejszínből kemény habot verünk, hozzákeverjük mákot, majd a kész habot a sütemény tetejére kenjük. Néhány órát vagy egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk.

    11 HABOS SÜTEMÉNY, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>>

    18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>> 

Megjegyzés

Mákkedvelőknek ajánlom ezt a süteményt. Nyáron lehet díszíteni ribizlivel, citromfűvel, ha nincs, akkor citromszeletekkel. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss