Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dupla csirkeburger

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személynek:
  • A zsemlékhez:
  • 50 dkg finomliszt /bl 80-as/
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 dl langyos víz
  • 6 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 db tojássárga
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • A húspogácsához:
  • 80 dkg darált csirke- vagy pulykahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • étolaj
  • Valamint:
  • salátalevelek /lolo, tölgyfasaláta, fejessaláta, jégsaláta/
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 fej lilahagyma
  • 20 dkg csalamádé
  • mustár
  • ketchup

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a vizet, a tojások sárgáját, a vajat, és a sót, a tésztát alaposan kidolgozzuk. 1 órát meleg helyen kelesztjük.

A tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán 8 zsemlét formázunk, és tepsire tesszük. Meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. Felvert tojással lekenjük és sütőben közepes lángon megsütjük.

A húspogácsákhoz a darált húst elkeverjük a fűszerekkel és a finomra vágott hagymával. Vizes kézzel 16 gombócot formázunk, olajozott tálcán ellapítjuk, és kevés olajon megsütjük.

A zsemlét 3 részre vágjuk. Az alsó részre salátaleveleket teszünk, majd a húst és tetszőleges sorrendben a zöldségeket. Visszatesszük a középső zsemlekarikát, majd megismételjük a rétegezést. A rétegek közé tehetünk mustárt, ketchupot - vagy külön adjuk hozzá a tálalásnál.

Megjegyzés

Aki nem akar a zsemlesütéssel bajlódni, természetesen ugyanígy lehet kész zsemléből is készíteni. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek

Friss