A Dunahullám szelethez először a krémet készítjük el. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjaival és a keményítővel, végül felöntjük a tejjel és alacsony lángon kevergetve besűrítjük. (A vaníliarudat is bele szoktam főzni, majd a végén kihalászom a krémből.) Még melegen hozzáadjuk a vajat és kevergetve felolvasztjuk.
Az elkészült krémet hagyjuk kihűlni.
Közben a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A Dunahullám szelet tésztájához a tojást habosra keverjük a cukorral, fokozatosan hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet és a tejet felváltva.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, nem kell nagyon egyenletesen! A maradékba kakaóport és egy kis tejet keverünk, majd a világos tészta tetejére simítjuk. A tetejére szórjuk a lecsepegtetett magozott meggyet és kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült a tészta, rácsra tesszük és megvárjuk míg szobahőmérsékletűre hűl. Ekkor rákenjük a vaníliakrémet.
Vízgőzön csokit olvasztunk, kevés olajat keverünk hozzá, és szépen bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hűvös helyre tesszük, megvárjuk míg megszilárdul a máz. Forró vízbe mártott, majd szárazra törölt éles késsel szeleteljük.
A dolog természetesen bolti pudingporral is működik. Ha ezt választjuk, eldönthetjük, hogy melegen olvasztjuk bele a vajat, vagy a kihűlt pudingot keverjük ki vele. Főzőtt krémnél viszont a hidegen kikeverés nem működik – ezt a saját bőrömön tapasztaltam meg, a képeken látni fogjátok. Az olvasztós módszer viszont tuti siker!
- MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!