Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duna-hullám XI.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 37,5 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 7 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál aprított mandula
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2-3 evőkanál tej
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg meggykompót
  • A tetejére:
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál porcukor
  • A bevonathoz:
  • 20 dkg tortabevonó
  • 2 kávéskanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a margarint addig keverjük a cukorral, amíg fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a margarinos keverékhez adjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felét aprított mandulával, a másik felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítjük.

A tepsit kikenjük margarinnal, először a világos színű tésztát öntjük bele, majd rárétegezzük a sötét színűt, elsimítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és szétterítjük a felületén. A tésztát előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A pudingport 4 evőkanál tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felfőzzük, a pudingporos tejet hozzáadjuk, még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral felhabosítjuk, kanalanként hozzákeverjük a vaníliapudingot, és a krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük.

A tortabevonót az olajjal vízfürdőben megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tésztát. A még meg nem dermedt bevonatra egy villával hullámokat rajzolunk díszítésként.

Megjegyzés

Időigényes sütemény, de megéri, mert nagyon finom. Meggy helyett cseresznyét, mandula helyett mogyorót is tehetünk bele. Így is fantasztikus az íze. Gázsütőn 3-as fokozaton sütöm. Ha nem vagy biztos benne, hogy jó-e már, nézd meg fogpiszkálóval. Ha nem ragad rá, akkor jó.
- Zitu89

Ezek is érdekelhetnek

Friss