Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duna-hullám X.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 8-14 evőkanál tej
  • A krémhez:
  • 1 csomag eper ízű pudingpor
  • 3 dl meggylé
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • meggybefőtt

Elkészítés

Elkészítés: A tojást, a margarint és a cukrot habosra keverem. A vaníliás cukrot, a sütőport és a lisztet belekeverem, majd annyi tejet adok hozzá, hogy közepes sűrűségű masszát kapjak.

Felét kikent, lisztezett tepsibe öntöm, a másik felét a kakaóval és 3 evőkanál tejjel kikavarom, majd a fehér tészta tetejére összevissza rácsorgatom. Meleg sütőbe teszem, kb. 25-35 perc alatt megsütöm.

A krémhez a pudingot a 3 dl meggylében megfőzöm, kihűtöm. A margarint a cukorral habosra keverem, majd a kettőt összeöntöm, összekeverem.

A kihűlt tésztára halmozom a krémet,villával hullámokat mintázok bele, és sűrűn díszítem magozott megybefőttel.

Megjegyzés

Nem olyan nehéz elkészíteni, mint ahogy látszik! Szeretem, mert jó savanykás a krém, de mégis édes.
- Wadno73

Ezek is érdekelhetnek

Friss