Elkészítés: A tojást, a margarint és a cukrot habosra keverem. A vaníliás cukrot, a sütőport és a lisztet belekeverem, majd annyi tejet adok hozzá, hogy közepes sűrűségű masszát kapjak.
Felét kikent, lisztezett tepsibe öntöm, a másik felét a kakaóval és 3 evőkanál tejjel kikavarom, majd a fehér tészta tetejére összevissza rácsorgatom. Meleg sütőbe teszem, kb. 25-35 perc alatt megsütöm.
A krémhez a pudingot a 3 dl meggylében megfőzöm, kihűtöm. A margarint a cukorral habosra keverem, majd a kettőt összeöntöm, összekeverem.
A kihűlt tésztára halmozom a krémet,villával hullámokat mintázok bele, és sűrűn díszítem magozott megybefőttel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre