Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dulce de leche (tejkaramell)

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot, a tejet, a szódabikarbónát és a vaníliarúd kikapart belsejét (vagy a vaníliaaroma) tegyük egy lábasba, tegyük tűzre, forraljuk fel folyamatos keverés mellett, és ügyeljünk, hogy ne fusson ki a tej. Kevergetve főzzük világosbarnára, amikor karamellizálódni kezd, vegyük takarékra a tüzet, folyamatos kevergetés mellett várjuk meg, amíg sűrűsödni kezd.

Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe, itt még keményedik kicsit.

Megjegyzés

Mivel magas a cukortartalma, elég soká tárolható hűtőben. Gyümölcsökhöz, süteményekhez, palacsintákhoz nagyon finom. - mary007

Ezek is érdekelhetnek

Friss