Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dübbencs (krumplis kőttes)

90 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőztem, megpucoltam, krumplinyomón átnyomtam, hozzáadtam a lisztet, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt, és annyi tejjel gyúrtam, dagasztottam ki, hogy se kemény, se lágy ne legyen a tészta állaga. (Ha krumplilével dagasztjuk, akkor hámozott krumplit főzünk.) Több krumplit ne tegyünk hozzá, mert akkor lapos lesz!

Duplájára kelesztettem.

Ezután a megkelt tésztát átgyúrtam, darabokat szakítottam a tésztából, olvasztott zsírba mártottam, és bukta formára alakítottam. Tepsibe raktam, jó szorosan egymás mellé.

A villanysütőt 50 fokra melegítettem, itt 20 percet kelesztettem, majd 180 fokra állítottam, és szép aranysárgára sütöttem.

Megjegyzés

Nagyon laktató, finom. Tájjegű tészta, egy kiadós leves utáni *ebéd tészta*.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek