Elkészítés: A karfiolt nagyobb rózsákra szedem, ételízesítős vízben megpárolom (párolóedényben a legjobb, mert nem fő szét és az ízek is benne maradnak.)
A húst besózom, borsozom, lisztben megforgatom. Olívaolaj és 5 dkg vaj keverékében hirtelen pirosra sütöm.
A maradék vajból, lisztből, tejből besamelt főzök (a zsiradékon megpirítom a lisztet, majd sűrű keverés mellett felöntöm tejjel és felforralom - könnyen csomósodik, megéghet, óvatosan, sűrűn keverve kell besűríteni. Ha nem elég a liszt, akkor még lehet tenni hozzá, tejfölsűrűségűnek kell lenni.) A mártást ételízesítővel, szerecsendióval ízesítem.
A sült hús szaftját leszűröm egy jénai tálba, erre fektetem a húsokat, majd rá a karfiolrózsákat. Leöntöm bőven a mártással, és sajtot reszelek rá. Pirulásig sütöm 150 fokon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre