Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Drága lesz a karácsonyi sütés! Emelkedik a tojás ára

default user icon
MME
Ahogy közelednek az ünnepek egyre drágább a tojás. Szakértők szerint karácsonyig akár 10 forinttal is emelkedhet a tojás ára. A boltokban már most 50 forintra jön ki a tojás ára.

Az ünnepi időszakban jóval több tojás fogy. Karácsonykor a sütemények, szilveszterkor pedig a hidegtálak egyik fontos alapanyaga. Idén azonban az átlagosnál drasztikusabb áremelkedésre kell számítani. Szakértők szerint karácsonyra akár 60 forint is lehet a tojás ára.

- Decemberben egyébként is szokásos, hogy magasabb áron értékesítik a tojásokat. Az ünnepi készülődés és a hagyományos tyúktartás termelésének csökkenése miatt normális, hogy emelkednek az árak, azonban ezek mögött más események is felfedezhetők – nyilatkozta Sütő Zoltán, a Kaposvári Egyetem Állattenyésztés-technológiai és Menedzsment Tanszékének oktatója az M1 Híradójában.

Az áremelkedés oka, hogy az év eleji madárinfluenza-járvány, illetve a közelmúltbeli fipronilos rovarirtó szeres  tojásszennyezés miatt Európa-szerte több tízezer tyúkot le kellett vágni. A korábbi tapasztalatok szerint csak januárban várható majd, hogy csökken a tojás ára.

KERÜLD EL A SZENNYEZETT TOJÁST! MUTATJUK, MELYIK JELZÉS MIT JELENT >>> 

18 TOJÁSOS TIPP, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss