Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Dorset-i almatorta

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 kg alma
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 10 dkg mazsola
  • fahéj, szegfűszeg ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: Az almákat megpucoljuk, négybe vágjuk, és a magházat kiemelve felszeleteljük. Meglocsoljuk a fél citrom levével, és félretesszük. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe.

    Egy nagy edénybe tesszük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, az őrölt fahéjat és az őrölt szegfűszeget. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a puha vajat. Elmorzsoljuk. Belekeverjük az almát és a lecsepegtetett mazsolát. A négy tojást egy tányérban sárgájával együtt felverünk, mintha rántottát készítenénk, és a lisztes keverékhez adjuk, összekeverjük. Ezt a kissé tömör tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformában kisütjük kb. 45-50 perc alatt.

    Nagyon finom és különleges.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Gondolatvadasz
Én is kipróbáltam, nagyon jó kis recept és elég egyszerű.
Tigrislilom
Hello. Megsütöttem 6 kicsi piros almából egy csipet szegfűszeggel és fahéjjal 175C 45p, és tényleg nagyon finom, köszönet érte! Ajánlom mindenkinek!
Habcsók2009
Hétvégén kipróbáltam egyszerűen csak isteni finom lett. Hogy ne legyen annyira tömör a tészta tettem 1/2 csomag szalakálit is bele. (a szalakáli tömör tészták lazítására lett kitalálva)
ebumanka
Én légkeveréssel sütöttem, kapcsos kuglóf formában 200 fokon, és kb 1 órát. Szerintem az 55 perc a reális, de biztos függ a tészta magasságától (tortaformában jobban szétterül).
ebumanka
Nagyon-nagyon finom süti. Hamar elfogyott. Én tettem a tetejére marcipánmázat, amit mandarinlével kevertem ki, és a héját aláreszeltem. Pompás!
antalmarta
végül is hány fokon sütötted?
LenÉvi
Most lett kész a torta és nagyon finomra sikerült! A sütő hőfokát nem találtam el ,ezért kicsit lassan sült át ,de ez nem a recept hibája.

Hasonló Receptek

Magazin