Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dorozsmai pulykacomb

MME MME
4.6/5
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítése: A pulykacombokat megmossuk, leszárítjuk. Kettévágva sózzuk, borsozzuk, kevés olajon kissé megpirítjuk. A hagymás és fokhagymát apróra vágva a sütõolajon megfonnyasztjuk, rátesszük a húsdarabokat, megszórjuk a fûszerekkel, felöntjuk 1 deci vörösbor és kevés víz keverékével, és fedõ alatt pároljuk. Az elpárolgott levet borral pótoljuk. Ha a hús megpuhult, tálra szedjük. Kevés olajon megpirítjuk a cukrot, megszórjuk liszttel, felöntjük vörösborral, s ezzel sûrítjük be a hús levét, melyet végül kevés tejföllel gazdagítunk. A pulykacombokat kissebb darabokra vágjuk - óvatosan, nehogy szétessen. Visszatesszük a lébe, és kissé összeforraljuk. A legjobb hozzá a burgonyafánk, de lehet rizzsel, vagy sós burgonyával is tálalni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss