Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dorozsmai molnárponty

4/5
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket besózzuk, fél órára állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük.

Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót és a vékonyra felszeletelt gombát. Félpuhára főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük 4 dl tejföllel.

Enyhéz sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval, majd tűzálló tálba tesszük. Elrendezzük a tetején a halszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. Petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss