Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Döner

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Döner

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 80
  • Elküldve: 14

Hozzávalók:

  • A húshoz:
  • 1 kg hús (pulyka, csirke, sertés, marha, birka, ami jólesik)
  • gyros fűszerkeverék
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl bor
  • nyárs vagy régifajta grillcsirkesütő
  • A yufkához:
  • 0,5 dl étolaj
  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál só
  • melegvíz, amennyit felvesz
  • A zöldövezethez:
  • 5-6 paradicsom
  • 5-6 piros húsú paprika
  • uborka
  • salátakeverék
  • Az öntethez:
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csípős pirospaprika
  • 3 pohár joghurt vagy kefir
  • bors

Elkészítés:

A húshoz a borba keverjük gyros fűszert és a fokhagymát. Párolórácson behelyezzük az edénybe a hússzeleteket. Ez a marinálás a létező legjobb pác, puhítja a rostokat, átjárja a húst, és a sütés után is szaftos marad. 10-15 perc elég is, ekkor a húsokat félretesszük hűlni, a páclét még forralással besűrítjük, végül 1 evőkanál liszttel tökélyre fejlesztettük a menet közbeni kenegetésre használandó mesterpácunkat.

A húsokat felrétegezzük a nyársra, és mehet a tűzre, egy éles kést és egy fakanalat ne felejtsünk el, mert ezt a klasszikus bolti módszer szerint kell cafrangolni: ha megpirult a külső réteg, jöhet a következő.

A yufka a legegyszerűbb keletlen kenyér: a lisztet, az olajat és a sót összedolgozzuk vízzel, és 1 órára félretesszük pihenni. Ping-pong labda méretű gombocókat formázunk belőle, palacsinta nagyságúra kinyújtjuk és megsütjük. Ha letapadna, vagy a serpenyőt olajozzuk, vagy a kinyújtott tésztákat.

Az öntet már kicsit magyarítva lett, lustasági fok szerint készül. Nagyon lusta esetben fokhagymakrém és erős pista keveredik a kefirrel (joghurttal), ekkor nem kell só. Mérsékelten lustább esetben a csípős öntet 1 teáskanál őrölt csípős paprika és ízlés szerint só, a fokhagymásba meg beletöröm a 4 gerezd fokhagymát, sóval ízesítem. Ha nagyon ráérek, lereszelem az uborkát, lesózom, állás után kicsavarom, beleteszem a tejtermékbe, fokhagymával, borssal ízesítem.

A yufkába bele is lehet csavarni az összetevőket fogyasztáskor, bár mi általában tálként esszük, ami mellé igen gusztusos negyed körcikkre hajtva a tányérra tenni. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Én általában két lányommal csinálom, hiába kezdjük egyszerre az előkészítést, minden időre lesz meg. Ha valaki egyedül áll neki, javaslom, minden legyen előkészítve, mielőtt a húst sütni kezdi.

A receptet Nuccio küldte. Köszönjük!



Összes hozzászólás: 7 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. október 28. (csütörtök) 15:06
    Oké, bocsi. Nem kötözködni akartam, csak épp a sertéshús láttán eszembe jutott egy \"régi\" török ismerősöm, aki még azt a csokit sem eszi meg, aminek az összetevőjében sertéssel kapcsolatos dolog lehet (talán a zselatin?azért nem tudom pontosan, mert németül tanultunk együtt, de már jó pár éve). A recepthez gratulálok, nem épp a legegyszerűbb, s az is tetszik, hogy a lányaidat is bevonod az elkészítésébe! További minden jót!
Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Húsvéti paleo répakeksz Húsvéti paleo répakeksz
Négylapos krémes, ahogy Ditti készíti Négylapos krémes, ahogy Ditti készíti
Csokoládétorta, ahogy Ditti készíti Csokoládétorta, ahogy Ditti készíti
Egyszerű gyors pizza Egyszerű gyors pizza
Spenótos frittata Spenótos frittata
Medvehagymás-sajtos spenótsaláta Medvehagymás-sajtos spenótsaláta
Berzselt húsvéti tojás Berzselt húsvéti tojás
Legényhódító süti Legényhódító süti
Csokoládés szívkeksz Csokoládés szívkeksz
Medvehagyma-pesto Medvehagyma-pesto
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124019_sultkrumpli-110.jpg A tökéletes sült krumpli - Jamie Oliver szerint

A sült krumpli az egyik legegyszerűbb étel, mégis rengeteg módon készíthető. Megmutatjuk Jamie Oliver kedvencét, ami tényleg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124001_aprilisi-110.jpg Áprilisi gasztroprogramok

Az áprilisi húsvétnak köszönhetően a hó eleji fesztiválok szinte kivétel nélkül a húsvéti ünnepkörre koncentrálnak. A hónap többi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124017_lazar-chef-110.jpg Húsvéti jótékonysági gasztro-show Lázár Cheffel

Április 4-én szombaton, a Lázár Chef által megálmodott húsvéti reform menüket kóstolhatják meg az érdeklődök.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124008_sult-hagyma-110.jpg Ropogós és fűszeres sült hagyma

Ha szeretitek a sült hagymát, ezt a nagyon mutatós finomságot érdemes kipróbálni. Buliban is nagy sikert arathatunk vele jóféle…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123993_turbolya-110.jpg Turbolya, a zamatos zöldfűszer

A legtöbb gyógynövénnyel ellentétben a turbolya ízével nyűgözte le az emberiséget, s nem a benne rejlő gyógyító hatásnak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123974_tesztasalata-110.jpg Frissítő tésztasaláta

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár az ünnepi asztalokon, mint társasági összejöveteleken vagy épp egyszerű…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept