Részletes receptkereső »
  •  
  • Bonafarm  
  •  

RECEPT

« vissza

Döner

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Döner

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 79
  • Elküldve: 13

Hozzávalók:

  • A húshoz:
  • 1 kg hús (pulyka, csirke, sertés, marha, birka, ami jólesik)
  • gyros fűszerkeverék
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl bor
  • nyárs vagy régifajta grillcsirkesütő
  • A yufkához:
  • 0,5 dl étolaj
  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál só
  • melegvíz, amennyit felvesz
  • A zöldövezethez:
  • 5-6 paradicsom
  • 5-6 piros húsú paprika
  • uborka
  • salátakeverék
  • Az öntethez:
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csípős pirospaprika
  • 3 pohár joghurt vagy kefir
  • bors

Elkészítés:

A húshoz a borba keverjük gyros fűszert és a fokhagymát. Párolórácson behelyezzük az edénybe a hússzeleteket. Ez a marinálás a létező legjobb pác, puhítja a rostokat, átjárja a húst, és a sütés után is szaftos marad. 10-15 perc elég is, ekkor a húsokat félretesszük hűlni, a páclét még forralással besűrítjük, végül 1 evőkanál liszttel tökélyre fejlesztettük a menet közbeni kenegetésre használandó mesterpácunkat.

A húsokat felrétegezzük a nyársra, és mehet a tűzre, egy éles kést és egy fakanalat ne felejtsünk el, mert ezt a klasszikus bolti módszer szerint kell cafrangolni: ha megpirult a külső réteg, jöhet a következő.

A yufka a legegyszerűbb keletlen kenyér: a lisztet, az olajat és a sót összedolgozzuk vízzel, és 1 órára félretesszük pihenni. Ping-pong labda méretű gombocókat formázunk belőle, palacsinta nagyságúra kinyújtjuk és megsütjük. Ha letapadna, vagy a serpenyőt olajozzuk, vagy a kinyújtott tésztákat.

Az öntet már kicsit magyarítva lett, lustasági fok szerint készül. Nagyon lusta esetben fokhagymakrém és erős pista keveredik a kefirrel (joghurttal), ekkor nem kell só. Mérsékelten lustább esetben a csípős öntet 1 teáskanál őrölt csípős paprika és ízlés szerint só, a fokhagymásba meg beletöröm a 4 gerezd fokhagymát, sóval ízesítem. Ha nagyon ráérek, lereszelem az uborkát, lesózom, állás után kicsavarom, beleteszem a tejtermékbe, fokhagymával, borssal ízesítem.

A yufkába bele is lehet csavarni az összetevőket fogyasztáskor, bár mi általában tálként esszük, ami mellé igen gusztusos negyed körcikkre hajtva a tányérra tenni. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Én általában két lányommal csinálom, hiába kezdjük egyszerre az előkészítést, minden időre lesz meg. Ha valaki egyedül áll neki, javaslom, minden legyen előkészítve, mielőtt a húst sütni kezdi.

A receptet Nuccio küldte. Köszönjük!

Összes hozzászólás: 7 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. október 28. (csütörtök) 15:06
    Oké, bocsi. Nem kötözködni akartam, csak épp a sertéshús láttán eszembe jutott egy \"régi\" török ismerősöm, aki még azt a csokit sem eszi meg, aminek az összetevőjében sertéssel kapcsolatos dolog lehet (talán a zselatin?azért nem tudom pontosan, mert németül tanultunk együtt, de már jó pár éve). A recepthez gratulálok, nem épp a legegyszerűbb, s az is tetszik, hogy a lányaidat is bevonod az elkészítésébe! További minden jót!
Receptválogatás
Mézeskalács, bejgli, patkó
Szépen díszített mézeskalácsok és a hagyományos bejglik nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról! Legjobb receptjeinket gyűjtöttük össze!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Zserbó Gabitól Zserbó Gabitól
Fűszeres-sörös csülök Fűszeres-sörös csülök
Szakállas sajtos pogácsa Szakállas sajtos pogácsa
Bürgermeister karácsonyi kalács Bürgermeister karácsonyi kalács
Puha mézeskalács V. Puha mézeskalács V.
Rizses hús II. Rizses hús II.
Egyszerű csirkepörkölt Egyszerű csirkepörkölt
Francia hagymaleves barna sörrel Francia hagymaleves barna sörrel
Paprikás-kolbászos csirkecomb Paprikás-kolbászos csirkecomb
Habos linzer Habos linzer
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123350_poffeteg-suti-110.jpg Ünnepi apróság a konyhából

Sokféle aprósütemény, hagyományos ünnepi desszert készül ilyenkor a konyhában, de mindig vannak újdonságok is, amelyek színesítik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123357_karacsonyi-desszert-110.jpg 5+1 kihagyhatatlan karácsonyi desszert

Ahogy közelednek az ünnepek, még azok is receptvadászatra indulnak, akiknek az év nagy részében viszonylag kevés idejük jut a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123306_csok-110.jpg Csókok, puszik, puszedlik

Apró, kerek, édes, könnyű, omlós vagy épp roppanós – ellenállhatatlan és egy falatra bekapható. Ez a csók vagy más néven…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept