Dömsödi májas hús

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg sertéshús
  • 30 dkg máj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál zsír
  • pirospaprika
  • törött bors
  • majoránna

Elkészítés

    Elkészítés: A kockára vágott sertéshúst (só nélkül) az apró kockára vágott szalonnával, a felaprított hagymával együtt 2 kanál zsírban kissé megpirítjuk, majd 1-2 evőkanál vizet öntve alá, fedő alatt pároljuk.

    Ha a hús megpirult, zsírjára sütjük, meghintjük pirospaprikával, egy kevés majoránnával, rátesszük az ujjnyi csíkokra vágott májat, és együtt kb. 15 percig pároljuk.

    Megsózzuk, belekeverjük a paradicsompürét, összeforraljuk, majd sós vízben főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Árvai Katalin 5 évvel ezelőtt
Ez az étel biztosan nagyon finom, nekem Dömsödhöz csak jó emlékeim fűződnek, édesanyám és édesapám is Dömsödiek voltak, gyermekkoromban az egész nyarat ott töltöttem. A receptet természetesen kifogom próbálni.

Hasonló Receptek