Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dömsödi májas hús

MME MME
1
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A kockára vágott sertéshúst (só nélkül) az apró kockára vágott szalonnával, a felaprított hagymával együtt 2 kanál zsírban kissé megpirítjuk, majd 1-2 evőkanál vizet öntve alá, fedő alatt pároljuk.

Ha a hús megpirult, zsírjára sütjük, meghintjük pirospaprikával, egy kevés majoránnával, rátesszük az ujjnyi csíkokra vágott májat, és együtt kb. 15 percig pároljuk.

Megsózzuk, belekeverjük a paradicsompürét, összeforraljuk, majd sós vízben főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss