Elkészítés: 1. A szőlőleveleket forrázd le, a vastagabb szárrészt vágd ki.
2. Főzd félkészre a rizst.
3. Keverd össze a tölteléket, add hozzá a rizst is, és jól dolgozd össze.
4. Töltsd meg a szőlőleveleket, ha nem sikerül elég szorosra, cérnával átkötheted.
5. Tedd egy edénybe szorosan egymás mellé a dolmákat, öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, szórd meg cukorral, tedd bele az egrest vagy a sóskát/citromot, és lassú tűzön főzd készre.
6. Ha kész, szed ki a dolmákat, a megmaradt főzőlevet habard be a lisztes tejföllel, de ne legyen túl sűrű. Tedd vissza őket, és picit főzd össze. (A habarás el is maradhat.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre