Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Dödölle

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Dödölle

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 495
  • Elküldve: 69

Hozzávalók:

  • 1 kg szétfővő burgonya
  • liszt
  • hagyma
  • zsír

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, felkarikázom, és annyi sós vízben teszem fel főni, ami éppen ellepi. Amíg fő, egy nagy fej hagymát felkockázok, és zsíron pirosra sütöm. Előkészítek egy jénait vagy tepsit.
Amikor a krumpli megfőtt, nyeles krumplinyomóval összetöröm a lábosban a VÍZZEL EGYÜTT!, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy a robotgép kézi dagasztójával keverve szinte csirízszerű legyen. Így kevergetve (jó, ha valaki segít és fogja a lábost, mert ragad), puffog még tíz percet, akkor le lehet zárni alatta a tüzet. Egy evőkanalat a zsíros hagymába mártok, a másikkal megnyomkodom hagymás zsírral a tetejét, és kis tojás alakú gánicákat szaggatok a jénaiba. Tejföllel meglocsolom, és betolom a sütőbe. (Nem muszáj meglocsolni tejföllel, én másnap szeretem a legjobban, amikor ráfagy a hűtőben a hagymás zsír, és akkor teflon palacsintasütőben minkét oldalát ropogós pirosra melegítem, és ekkor öntöm nyakon tejföllel!!)

Megjegyzés:

Tudom, hogy nem túl bíztató a csirízszerű kinézet, de nagyon finom, olcsó étel. :)

A receptet Ladányi Kata küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 7 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2007. augusztus 31. (péntek) 22:44
    Én karikára vágott hagymával csinálom, és mikor kisütöttem szűrőkanállal kiszedem az olajból. A dödölle tésztát először együtt kevergetem a tűzön, és csak aztán szaggatom kanállal a megmaradt olajra, és jól átsütöm őket, és mikor szép pirosak akkor megszórom a sült hagymával és jön rá a tejföl. Borzasztó laktató étel, de nagyon finom.
Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fordított serpenyős szilvás piskóta Fordított serpenyős szilvás piskóta
Szilvasajt Szilvasajt
Ponty chia-magos bundában Ponty chia-magos bundában
Tócsni vilámgyorsan Tócsni vilámgyorsan
Tejfölös-virslis lencsesaláta Tejfölös-virslis lencsesaláta
Gesztenyés kalácstekercs Gesztenyés kalácstekercs
Fordított csokoládétorta őszibarackkal Fordított csokoládétorta őszibarackkal
Amerikai palacsinta pofonegyszerűen Amerikai palacsinta pofonegyszerűen
Krumplifőzelék tejfölös habarással Krumplifőzelék tejfölös habarással
Zöldséges lencseleves galuskával Zöldséges lencseleves galuskával
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122770_szekelykaposzta-110.jpg Székelykáposzta, a legendás

A székelykáposzta hallatán könnyedén azt hihetnénk, hogy valamilyen erdélyi étellel van dolgunk, de a sokféle pest-budai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122810_oktoberi-program-110.jpg Októberi gasztroprogramok

Aranyló táj, valódi ősz, a nagy kirándulások, séták ideje az október. Hogy ne csak cél nélkül járjuk a vidéket vagy éppen a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept