Dödölle

default user icon
7 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg szétfővő burgonya
  • liszt
  • hagyma
  • zsír

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit megpucolom, felkarikázom, és annyi sós vízben teszem fel főni, ami éppen ellepi. Amíg fő, egy nagy fej hagymát felkockázok, és zsíron pirosra sütöm. Előkészítek egy jénait vagy tepsit.
    Amikor a krumpli megfőtt, nyeles krumplinyomóval összetöröm a lábosban a VÍZZEL EGYÜTT!, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy a robotgép kézi dagasztójával keverve szinte csirízszerű legyen. Így kevergetve (jó, ha valaki segít és fogja a lábost, mert ragad), puffog még tíz percet, akkor le lehet zárni alatta a tüzet. Egy evőkanalat a zsíros hagymába mártok, a másikkal megnyomkodom hagymás zsírral a tetejét, és kis tojás alakú gánicákat szaggatok a jénaiba. Tejföllel meglocsolom, és betolom a sütőbe. (Nem muszáj meglocsolni tejföllel, én másnap szeretem a legjobban, amikor ráfagy a hűtőben a hagymás zsír, és akkor teflon palacsintasütőben minkét oldalát ropogós pirosra melegítem, és ekkor öntöm nyakon tejföllel!!)

Megjegyzés

Tudom, hogy nem túl bíztató a csirízszerű kinézet, de nagyon finom, olcsó étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mohácsi Edit 9 évvel ezelőtt
Én karikára vágott hagymával csinálom, és mikor kisütöttem szűrőkanállal kiszedem az olajból. A dödölle tésztát először együtt kevergetem a tűzön, és csak aztán szaggatom kanállal a megmaradt olajra, és jól átsütöm őket, és mikor szép pirosak akkor megszórom a sült hagymával és jön rá a tejföl. Borzasztó laktató étel, de nagyon finom.
Begovné Kasza Ágnes 9 évvel ezelőtt
Felénk, a Mátra alján, Gancának híják és túróval-tejföllel is fogyasztják.
Lovranits Miklós 10 évvel ezelőtt
De úgy sem rossz, ha egyszerre a tányérra szaggatod, és hagymás-tejfölös zsírral nyakonöntöd. Kellemesen be lehet vele pockozni! Miksa
Molnár Péter 10 évvel ezelőtt
Próbáld ki: a lisztet, mielőtt a krumplihoz kevernéd, szárazon, zsiradék nélkül pirítsd meg. Mennyei lesz tőle az elkészült dödi.
Molnár Péter 10 évvel ezelőtt
Próbáld ki: a lisztet, mielőtt a krumplihoz kevernéd, szárazon, zsiradék nélkül pirítsd meg. Mennyei lesz tőle az elkészült dödi.
FV 10 évvel ezelőtt
Igen, így készül a zalai dödölle és valóban nagyon finom. Pirítva pedig valami csoda :P
Burger Tünde 10 évvel ezelőtt
Ez a zalai módja a dödöllének??? Mert annyira furcsán hangzik nekem... Persze attól még lehet jó!

Hasonló Receptek