Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dödölle pirított hagymával

70 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, vékony karikákra vágjuk. Nagyobb fazékba feltesszük főni annyi vízben, hogy ujjnyira ellepje. Ízlés szerint sózzuk.
  2. Míg a krumpli fő, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk a vöröshagymát. Serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és megpirítjuk rajta a hagymát. Félretesszük.
  3. Amikor a krumpli megfőtt, hőálló edénybe töltve óvatosan leöntjük róla a vizet. Burgonyatörővel áttörjük, és közben annyi főzővizet adjunk hozzá, amennyit felvesz.
  4. A tűzhelyet alacsony hőmérsékleten hagyjuk, rátesszük az edényt, amiben a krumplit összetörtük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és jó alaposan elkervejük. Szinte dagasztjuk a főzőkanállal. Addig csináljuk, amíg a lisztet a krumpli teljesen "magába szívja".
  5. Cseréptálba vagy bármilyen tűzálló tálba kevés hagymás zsírt teszünk, és a sűrű krumplis masszából zsíros kanállal nagy galuskákat szaggatunk. Az edénybe egymás mellé helyezzük, hagymás zsírral meglocsoljuk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-40 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. Tálaláskor a dödöllét ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk.

Megjegyzés

Remek köret vadhúsból készült pörköltek mellé is! Nagyon finom és laktató étel! A dödöllét új krumpliból nem nagyon lehet készíteni.
- Nyanyoka

Ezek is érdekelhetnek

Friss