Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Dödölle - az eredeti recept

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg krumpli (Balatoni rózsa)
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg hagyma
  • zsír vagy olaj

Elkészítés

    1. A tisztított és kockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kicsi vizet hagyjunk rajta, majd visszatesszük a tűzhelyre és folyamatos lassú melegítés és határozott keverés közben hozzá adjuk a lisztet. Addig keverjük és törjük, amíg egységes masszát nem kapunk.
    2. Ha a massza kihűlt, evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle és kevés zsírba vagy olajban ropogósra pirítjuk.
    3. Pirítás közben adhatunk hozzá apróra vágott vöröshagymát vagy a hagymát vágjuk vékony karikákra forgassuk meg kukoricalisztben bő olajban süssük aranybarnára és tegyük a készre sütött dödölle tetejére tálaláskor.
    4. Tejföllel díszíthetjük, de a legjobb ha külön is kínálunk mellé tejfölt mert sok tejföllel finom igazán a dödölle.

      Még több fogás krumpliból >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin