Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Dobostorta

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 5 ek liszt (púpozott)
  • 5 ek porcukor (púpozott)
  • Krémhez:
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg csokoládé (60%-os)
  • 2 ek kakaó
  • 20 dkg margarin
  • Karamell hozzávalói:
  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 ek víz
  • 1 tk ecet
  • 2 tk margarin

Elkészítés

    1. Az egész tojásokat és a porcukrot robotgéppel jó habosra kikeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és fakanállal óvatosan összekeverjük.
    2. Előkészítünk 6 db sütőpapírt, majd mindegyikre rárajzoljunk egy kb. 26 cm-es kört. Ezután elosszuk 6 egyenlő részre a masszát, és egyenletesen elkenjük a sütőpapírokon (nagyon vékony tésztaréteget fogunk kapni).
    3. Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben 8-10 percig sütjük a lapokat, majd a sütőből kivéve óvatosan  lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt.
    4. A tortalapokat teljesen kihűtjük, majd egy kb. 23 cm-es formát ráhelyezve körbevágjuk, hogy szép kerek tortaformát kapjunk.
    5. Egy fém tálba beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, és az egész tojásokat, majd kézi habverővel kicsit összekeverjük. Ezután vízgőz fölött, állandó kevergetés mellett addig keverjük, míg egy sűrűbb, habos masszát nem kapunk (közepes lángon kb 10 percig).
    6. A csokoládét szintén vízgőz fölött felolvasszuk, majd hozzákeverjük a tojásos masszához. Végül hozzákanalazzuk a kakaót, majd alaposan összekeverjük, és kihűtjük teljesen (egy sűrűbb masszát fogunk kapni). A teljesen kihűlt masszához hozzáadjuk a margarint, majd robotgéppel jó habosra keverjük.
    7. A karamellhez a cukrot simára keverjük a vízzel, majd hozzákeverjük az ecetet és a margarint. Ezután közepes lángon, állandó kevergetés mellett világos színűre karamellizáljuk .
    8. Kiválasztunk egy tortalapot, majd a forró karamellt ráöntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután a még meleg karamellen, késsel bejelöljük a tortacikkeket, majd hagyjuk teljesen kihűlni, megkeményedni (a kést margarinnal vékonyan kenjük meg, akkor nem fog ráragadni a karamell).
    9. A tortalapokat egyenletesen megkenjük a krémmel, végül pedig ráhelyezzük a karamelles tortalapot. Ízlés szerint a torta oldalán a krémet még megszórhatjuk darált dióval is.
    10. Ezután hűvös helyre tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen és könnyen tudjuk majd felszeletelni. Tálalás előtt éles késsel a jelölések mentén felszeleteljük a tortát.

    MEGKÓSTOLTUK AZ ORSZÁG TORTÁJÁT! ÍME 13 VÉLEMÉNY A BALATONI HABOS MOGYORÓRÓL >>> 

    DOBOSTORTA HÁZIASAN >>> 

    12 LÉLEGZETELÁLLÍTÓ DESSZERT, AMI JOBB KEDVRE DERÍT A BORÚS NAPOKON >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin