Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dobostorta II.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 evőkanál tej
  • A díszítéshez:
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tojássárgákat a fele cukorral keverjük habosra. A tojásfehérjéket a többi cukorral verjük kemény habbá, forgassuk bele a sárga krémet, majd apránként a lisztet is. A masszából vajazott, lisztezett sütőlemezen süssünk 6 vékony, kerek lapot, 180 fokon kb. 15 perc alatt.

2. Amíg a tésztalapok hűlnek, készítsük el a krémet. Ehhez a kakaóport forrázzuk le a tejjel. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd dolgozzuk bele a tejes kakaót is. A krémmel 5 lapot ragasszunk össze úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Oldalát is bevonjuk a krémmel.

3. A félretett lapot aranybarnára olvasztott cukorral vonjuk be, és még mielőtt a cukor megkeményedne,vastag pengéjű késsel vágjuk cikkekre. Helyezzük őket a tortára.

Megjegyzés

Én 8 szeleteset készítettem. Tetejét tejszínnel díszíthetjük. - Tiana05

Ezek is érdekelhetnek