Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral és a vajjal kikeverem, a fehérét pici sóval, pici cukorral kemény habbá verem, a lisztet és a sütőport beleszitálom a sárgájás keverékbe, majd a fehérjehabot is beleforgatom (piskóta tészta).
Egy kisebb kerek formát (22 cm-est) alufóliával kibélelek, és 1/2 cm vastagon beleöntöm a tésztát, előmelegített sütőben 190 fokon kb. 5-6 percig sütöm. Kiveszem a fóliát, újra kibélelem, és folytatom, míg a tészta elfogy. 5-6 db vékony lap jön ki belőle /függ a tojások méretétől/.
A krémhez az egész tojásokat, a cukorral és az instant kávéval, meg a kakaóporral egy tálban kikeverem, majd gőz fölött, állandóan kevergetve besűrítem (kb. 12 perc). Hozzáadom a rumaromát, a vaníliás cukrot és a 20 dkg teavajat, és ezzel még további 10 percig keverem gőz fölött.
Egy nagyobb edénybe jeget teszek, és ebben hűtöm le a krémet.
Ha lehűlt, géppel pár percig habosítom.
1 vastagabb lapot meghagyok a cukros tetőnek, a többit megkenem krémmel, az oldalát is. Mehet a hűtőbe.
A tetejéhez egy edényben felolvasztom a cukrot, a pár csepp citromlével és a vajjal, hamar megolvad, szép világosbarna legyen.
Előveszek 4-5 db kést, mindegyiket megkenem vajjal.
Lassan a cukormázat ráöntöm a piskótalapra, a széleit kihagyom,
mert odaragad és nem tudom leszedni. Az egyik vajas késsel elsimítom, a többivel meg felszeletelem. Ne sajnáljuk a késeket, mert így könnyebb, ha elő van készítve, úgyis ragadni fog.
Amint ezzel megvagyok, egy másik tányérra átszedem a felszeletelt tetőket, mert ha megszilárdul, akkor nehezebb.
Pár órás hűtés után a sütire ráteszem a tetőket, az oldalát kevés pirított mandulával díszítem.