Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dobostorta háziasan

default user icon
MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 15 szelethez:
  • 6 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 tk reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg cukor
  • 0,2 dl rum
  • 15 dkg vaj
  • 4 dkg kakaópor
  • A karamellréteghez:
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk méz
  • 1 tk citromlé

Elkészítés

1.

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. Kemény habbá verjük a fehérjéket 8 dkg porcukorral. Összekeverjük a megmaradt cukrot, a sárgájákat és a vaníliás cukrot, majd összeforgatjuk a kétféle tojásos keveréket. Hozzászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a citrom héját is.

2.

6 darab sütőpapírra körberajzolunk egy-egy 24 cm-es, kerek tortaformát. A megrajzolt köröket kisimítjuk, majd bevonjuk a tésztamasszával. A tésztát a sütőpapírokkal együtt tepsibe helyezzük. A körlapokat 200 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

3.

A töltelékhez fél dl vizet felforralunk a cukorral. Hagyjuk kihűlni, majd rummal ízesítjük, és habosra keverjük a puha vajjal. Végül hozzászitáljuk a kakaóport. 

4.

Kis lángon karamellizáljuk a cukrot 0,6 deciliter vízzel. Belekeverjük a mézet és a citromlevet, majd levesszük a tűzről. A piskótákról eltávolítjuk a sütőpapírt, és a tortaforma segítségével szabályos körré igazítjuk mindet. A forró karamellt az egyik lapra öntjük, és olajozott késsel elsimítjuk. Kissé bevágjuk úgy, hogy 12 szelet jöjjön létre. Végül hagyjuk a karamellt megszilárdulni a lap tetején.

5.

Félreteszünk egy kis adagot a kakaós krémből, a többivel bevonjuk a tésztalapokat, és egymásra helyezzük őket. A torta szélét a félretett krémmel vonjuk be. A torta tetejére helyezzük a karamellás réteget és mindegyikre nyomunk egy adag csokoládét díszítésként.

Ezek is érdekelhetnek

Friss