Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dobos torta

MME MME
1
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 6 tojásból a szokott módon készítek piskótát. Egy kisebb méretű tortaformával, 3 részben sütöm meg. Elkészítem a krémet: a vízben felfőzöm a cukrot, nem kell megijedni, nagyon sűrű lesz, nem baj, ha majdnem szálas a szirup. A tűzről levéve belekeverem a kakaóport és a vajat. Ha kihűlt, kicsit fekhabosítom. A krémet két felé osztom úgy, hogy még egy kicsi maradjon az oldalát megkenni. Megtöltöm a lapokat, majd a 15 dkg cukrot karamellizálom. Ráöntöm a felső lapra, és amíg folyékony, széles pengéjű késsel meghúzom a szeletek vonalát. A torta oldalát megkenem a maradék krémmel. Ha van egy kis piskótamorzsa, megszórom vele.

Megjegyzés

A teteje készítésétől nem kell megíjedni! Nagyon kevés az idő arra, hogy szépen kijelöljem a szeletelés helyét, ha nagyjából sikerül, az remek. Amikor szeljük a tortát, a vékonyabb részeknél úgyis elpattan. Nem tudom, a profik hogyan csinálják, nekem így sikerül. A tortát nyomózsákkal lehet díszíteni, vaj és porcukor keverékével, vagy a torta krémjével. - MME

Ezek is érdekelhetnek