Elkészítés: 6 tojásból a szokott módon készítek piskótát. Egy kisebb méretű tortaformával, 3 részben sütöm meg. Elkészítem a krémet: a vízben felfőzöm a cukrot, nem kell megijedni, nagyon sűrű lesz, nem baj, ha majdnem szálas a szirup. A tűzről levéve belekeverem a kakaóport és a vajat. Ha kihűlt, kicsit fekhabosítom. A krémet két felé osztom úgy, hogy még egy kicsi maradjon az oldalát megkenni. Megtöltöm a lapokat, majd a 15 dkg cukrot karamellizálom. Ráöntöm a felső lapra, és amíg folyékony, széles pengéjű késsel meghúzom a szeletek vonalát. A torta oldalát megkenem a maradék krémmel. Ha van egy kis piskótamorzsa, megszórom vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre