Dobos torta

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 tojásból piskóta
  • 15 dkg cukorból bevonat a tetejére
  • 30 dkg cukor a krémhez
  • 0,5 dl víz
  • 30 dkg vaj
  • 3 dkg kakaópor

Elkészítés

    Elkészítés: 6 tojásból a szokott módon készítek piskótát. Egy kisebb méretű tortaformával, 3 részben sütöm meg. Elkészítem a krémet: a vízben felfőzöm a cukrot, nem kell megijedni, nagyon sűrű lesz, nem baj, ha majdnem szálas a szirup. A tűzről levéve belekeverem a kakaóport és a vajat. Ha kihűlt, kicsit fekhabosítom. A krémet két felé osztom úgy, hogy még egy kicsi maradjon az oldalát megkenni. Megtöltöm a lapokat, majd a 15 dkg cukrot karamellizálom. Ráöntöm a felső lapra, és amíg folyékony, széles pengéjű késsel meghúzom a szeletek vonalát. A torta oldalát megkenem a maradék krémmel. Ha van egy kis piskótamorzsa, megszórom vele.

Megjegyzés

A teteje készítésétől nem kell megíjedni! Nagyon kevés az idő arra, hogy szépen kijelöljem a szeletelés helyét, ha nagyjából sikerül, az remek. Amikor szeljük a tortát, a vékonyabb részeknél úgyis elpattan. Nem tudom, a profik hogyan csinálják, nekem így sikerül. A tortát nyomózsákkal lehet díszíteni, vaj és porcukor keverékével, vagy a torta krémjével.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tolnai Krisztina 6 évvel ezelőtt
A tetejét én úgy készítem, hogy egy vékony piskótalapot felszeletelek (mintha már a kész tortát szeletelném) , rácsra téve a \"háromszögeket\" kenem meg az olvasztott cukorral. Kihülés után a torta tetejére teszem és a maradék krémmel díszítem. Nagyon dekoratív, ha minden háromszög alá nyomózsákkal pici halmocskát teszek, mint egy támaszték, így ferdén (nem vízszintesen) is megállnak a cukros piskóta lapocskák.

Hasonló Receptek

Magazin