Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dobos torta VI.

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 16 dkg kristálycukor
  • 16 dkg finomliszt
  • A krémhez:
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30 dkg vaj
  • 3 dkg kakaópor
  • 0,5 dl víz
  • A tetejére:
  • 12 dkg kockacukor
  • Az oldalára:
  • darált dió

Elkészítés

Elkészítés: A sütőlemezekre sütőpapírt helyezünk, amelyeken bejelöljük a tortalapok méretét. Körzővel 24 cm átmérőjű köröket rajzolunk a sütőpapírokra, összesen 6 darabot, mert a dobostorta elkészítéséhez 6 piskótakorongra lesz szükségünk.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük habbá, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kristálycukrot, végül óvatosan, két részletben hozzákeverjük a lisztet is.

Az előkészített sütőpapírra kenőkéssel felkenjük egyenletes vastagságban a tésztát, és 190 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük a 6 db tésztakorongot (1,5-2 cm magasságú tortalapokat kell kapjunk).

A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a vajat, de a tűzről azonnal levesszük. Állandóan kevergetve kihűtjük, majd belekeverjük a kakaóport. Habverővel jól kikeverjük, és 6 részre osztjuk (1 részt félreteszünk a torta oldalának bevonására).

5 tortalapot egymásra raktunk, közben mindegyiket megkenjük krémmel. A hatodik lapot félretesszük.

A kockacukrot felolvasztjuk, és karamellszínűre pirítjuk. Ráöntjük a hatodik lapra, és gyors mozdulatokkal egyenletesen szétkenjük rajta. Még forrón bejelöljük rajta a szeleteket, és rárakjuk a torta tetejére.

Kevés krémmel a torta oldalát is bekenjük, és beszórjuk darált dióval.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek