Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájához adjuk a 20 dkg cukrot. A fehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a cukros tojássárgát. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a vizet, végül óvatosan, egy fakanállal összeforgatjuk. Egy tortaformában - 7 részre osztva a tésztát - egyenként kisütjük a piskótalapokat.
Elkészítjük közben a krémet. A csokipudingot a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint kikeverjük a 25 dkg porcukorral, és belekeverjük robotgéppel a pudingot.
Az egyik piskótalapra elkészítjük a pirított cukros díszt. A 20 dkg cukrot, a citromlét, az ecetet és egy kanálka margarint egy lábasban felolvasztjuk. Közben egy lapot egy tányérra teszünk, és ráöntjük az olvadt cukrot. Egy vizes kés segítségével felszeleteljük.
A tejszínhabot felverjük, majd nyomózsákba töltjük.
Összeállítjuk a tortát: piskótalap, krém, piskótalap, krém, így folytatjuk, majd az oldalát is bekenjük a krémmel. A tetejére jön a pirított cukros lap. A habbal díszítjük ízlésesen, az oldalára pedig reszelt mandulát szórunk. Dekorgyönggyel feldobhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre