Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dänische Plunder (Dán vacakság)

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg rétesliszt
  • 6,5 dkg margarin
  • 6,5 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg disznóháj
  • mazsola
  • A marcipánhoz:
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb. 1 dl víz
  • A tetejére:
  • birsalma sajt
  • vaníliás cukormáz

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből, a margarinból, a cukorból, a tejből, az élesztőből, a vaníliás cukorból és a sóból kelt tésztát készítünk. Ha a tészta túl kemény, tehetünk hozzá még egy kis tejet. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk.

A marcipánt, a vaníliás és a kristálycukrot a vízzel összekeverjük.

A hájat kinyújtjuk 15x20 cm-esre. A megkelt tésztát 30x40 cm-eresre nyújtjuk, rátesszük a hájat és feltekerjük, majd újra kinyújtjuk, de most 40x60 cm-esre. Az így kapott süteménylapot 3 részre vágjuk, egyenként feltekerjük, majd 10 percig pihenni hagyjuk.

Ezután egyesével kinyújtjuk őket 30x120 cm-esre. Egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a marcipános keveréket, megszórjuk mazsolával, majd feltekerjük, mint egy 120 cm hosszú rétest.

Mindhárom feltekert süteményt 3 egyenlő darabra vágjuk, tepsibe tesszük, és a tetején hosszan felvágjuk, majd szétnyitjuk. A tetejét megkenjük forró birsalmasajttal (birsalmalekvárral) és vaníliás cukormázzal.

Előmelegített sütőben 200 Celsius-fokon sütjük. Mikor aranybarna, akkor jó.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss