Elkészítés: A lisztből, a margarinból, a cukorból, a tejből, az élesztőből, a vaníliás cukorból és a sóból kelt tésztát készítünk. Ha a tészta túl kemény, tehetünk hozzá még egy kis tejet. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk.
A marcipánt, a vaníliás és a kristálycukrot a vízzel összekeverjük.
A hájat kinyújtjuk 15x20 cm-esre. A megkelt tésztát 30x40 cm-eresre nyújtjuk, rátesszük a hájat és feltekerjük, majd újra kinyújtjuk, de most 40x60 cm-esre. Az így kapott süteménylapot 3 részre vágjuk, egyenként feltekerjük, majd 10 percig pihenni hagyjuk.
Ezután egyesével kinyújtjuk őket 30x120 cm-esre. Egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a marcipános keveréket, megszórjuk mazsolával, majd feltekerjük, mint egy 120 cm hosszú rétest.
Mindhárom feltekert süteményt 3 egyenlő darabra vágjuk, tepsibe tesszük, és a tetején hosszan felvágjuk, majd szétnyitjuk. A tetejét megkenjük forró birsalmasajttal (birsalmalekvárral) és vaníliás cukormázzal.
Előmelegített sütőben 200 Celsius-fokon sütjük. Mikor aranybarna, akkor jó.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre