Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Disznótoros káposzta

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát kinyomkodjuk és a levét félretesszük. Egy fazékban a vöröshagymát a zsírban megpirítjuk, a fazék aljára terítünk egy sor káposztát, majd erre jönnek a húsok, rá újra káposzta, majd ismét húsok – így rétegezzük. Felülre egy sor káposzta kerüljön.
  2. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. A tetejét meghintjük sóval és pirospaprikával, majd lassú tűzön főzzük. Közben elkészítjük a rántást vagy a habarást.
  3. Megkóstoljuk, és ha szükséges, utánafűszerezzük (só, fűszerpaprika, káposzta leve). A készre főzött káposztát berántjuk vagy behabarjuk, és egyet forralunk rajta. Tejföllel meglocsolva, fűszerpaprikával megszórva, friss kenyérrel kínáljuk.

SZÉKELYKÁPOSZTA TARJÁVAL>>> 

HURKA, KOLBÁSZ KÁPOSZTAÁGYON>>> 

KEMENCÉBEN SÜTÖTT RAKOTT KÁPOSZTA>>> 

Megjegyzés

Mészáros István receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss