Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dióval töltött sertésdagadó

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A dagadót megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A húst felszúrjuk, besózzuk. A zsemléket fele tej, fele víz keverékébe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A diót ledaráljuk. A párizsit nagyon apró kockára összevágjuk vagy ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A margarint serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát világos sárgára
pirítjuk, majd kihűtjük. A kinyomkodott zsemléhez hozzáadjuk a darált diót, a párizsit, a hagymát, beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával és a petrezselyemmel. Jól összekeverjük, megtöltjük a dagadót, hústűvel összetűzzük, és tűzálló tálba tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az olajat felforrósítjuk, leöntjük vele a húst, majd kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük. Betesszük a sütőbe, és kb. 1 óra hosszat pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, levével meglocsoljuk, és további 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor kivesszük a sütőből kb. 15 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni. Párolt kelbimbóval, ízlés szerinti köretekkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss