Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Dióval töltött lángoló alma

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg jonatán alma
  • 20 dkg vajkrém
  • 15 dkg dióbél
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl rum

Elkészítés

    Elkészítés: Az almákat megtisztítjuk. Eltávolítjuk a magházat úgy, hogy az alsó része ép maradjon. A diót ledaráljuk.

    A töltelékhez a darált diót, a mazsolát, a porcukrot a vajkrémmel és kevés rummal összekeverjük, majd betöltjük az almákba.

    Ezután a sütőben, kivajazott edényben, fedő alatt, saját gőzében puhára pároljuk.

    Langyosított rummal meglocsolva, meggyújtva (lángolva) tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin