Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Dióval töltött csirkecomb csicsókapudinggal

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 2 db zsemle
  • 10 dkg dió
  • fél dl tej
  • fél teáskanál édeskömény
  • őrölt bors
  • 1 db tojás
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 zöldhagyma zöldje
  • A pudinghoz:
  • 25 dkg csicsóka
  • 5 dkg vaj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • bors
  • 2 tojás

Elkészítés

    1. A csirkecombot egyben hagyjuk, de a felső részéből a csontot kiszedjük, sózzuk, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a tölteléket.
    2. A töltelékhez a diót 150-160 fokos sütőben enyhén megpirítjuk. A zsemlét felkockázzuk, és beáztatjuk a tejbe. Az áztatott zsemlét, a tojást, a durvára vágott pirított diót, valamint a finomra vágott petrezselymet és a zöldhagymát összedolgozzuk, sóval, borssal, édesköménnyel ízesítjük.
    3. A csirkecomb bőrét fellazítjuk az ujjunkkal, és megtöltjük a diós töltelékkel. Megformázzuk, és kiolajozott tepsibe tesszük, és 160 fokon kb. 1 órát sütjük.
    4. A csicsókapudinghoz a csicsókát megmossuk, héjastól megfőzzük enyhén sós vízben, majd lehúzzuk a héját. Konyhai aprítógépben morzsalékosra aprítjuk. A tojások fehérjét habbá verjük.
    5. Besamelt készítünk: a vajat megolvasztjuk, ráhintjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, és besűrítjük. Félrehúzzuk, a 2 tojás sárgáját belekeverjük, hozzáadjuk a csicsókát is, végül beleforgatjuk a tojáshabot.
    6. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formába öntjük, és 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
    7. A diós csirkecombot a forró csicsókapudinggal tálaljuk.

    OMLÓS ÉS SZAFTOS CSIRKECOMB: 15 ELLENÁLLHATATLAN RECEPT 

    ÁZSIAI SZILVÁS CSIRKECOMB PIRÍTOTT KÓKUSZOS JÁZMINRIZZSEL 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes