Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Dióval és sajttal sült brokkoli

4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes brokkoli (kb. 50 dkg)
  • 10 dkg durvára őrölt dió
  • 1 teáskanál szárított, aprított zsályalevél
  • 1 jókora csipet só
  • kb. 10 dkg emmentáli sajt (ízléstől függően bármely jól olvadó sajttal helyettesíthető)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis gerezd átpréselt fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A brokkolit alaposan megtisztítom, nagyobb rózsákra szedem, amiket aztán félbevágok, mert a sima vágási felületre jobban tapad a diós-olajos keverék.

    A brokkolikat kb. 5 percig forró sós vízben blansírozom, leszűröm, jeges vízben lehűtöm, így megőrzik szép zöld színüket.

    Az öntethez a diót, a fokhagymát, a sót, a zsályát és a borsot nylonzacskóba szórom, hozzáadom az olívaolajat, jól összerázom, majd beleszórom a blansírozott brokkolikat. Alaposan összekeverem, hogy a diós keverék jól bevonja a zöldséget. Egy sütőtálba öntöm a diós brokkolikat, 180 fokra előmelegített sütőbe tolom.

    A sajtot finomra reszelem, 10 percnyi sütés után meghintem vele a brokkolikat. Még 10-15 percig sütöm, amíg a sajt szépen ráolvad, a brokkolirózsák pedig még roppanósak maradnak.

Megjegyzés



További recepteket Habliliom blogjában találsz!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin