Elkészítés: A brokkolit alaposan megtisztítom, nagyobb rózsákra szedem, amiket aztán félbevágok, mert a sima vágási felületre jobban tapad a diós-olajos keverék.
A brokkolikat kb. 5 percig forró sós vízben blansírozom, leszűröm, jeges vízben lehűtöm, így megőrzik szép zöld színüket.
Az öntethez a diót, a fokhagymát, a sót, a zsályát és a borsot nylonzacskóba szórom, hozzáadom az olívaolajat, jól összerázom, majd beleszórom a blansírozott brokkolikat. Alaposan összekeverem, hogy a diós keverék jól bevonja a zöldséget. Egy sütőtálba öntöm a diós brokkolikat, 180 fokra előmelegített sütőbe tolom.
A sajtot finomra reszelem, 10 percnyi sütés után meghintem vele a brokkolikat. Még 10-15 percig sütöm, amíg a sajt szépen ráolvad, a brokkolirózsák pedig még roppanósak maradnak.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre