Diótorta

default user icon
1 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 2,5 kanál zsemlemorzsa
  • 2,5 kanál liszt
  • 8 kanál darált dió
  • fél dkg sütõpor
  • A krémhez:
  • 3 kanál tej
  • 4 kanál darált dió
  • ízlés szerint cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 20 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítése: A szokásos módon készítjük a piskótát, csak a szokásos mennyiségû liszt helyett a fentieket kell beletenni (liszt, darált dió, prézli). Ha kisült, 2 lapba vágjuk.

    A krémhez a tejben megfõzzük a diót és a cukrot, a tûzrõl levéve hozzáadjuk a kakaót és 5 dkg vajat. Ha kihûlt, a maradék vajjal habosra keverjük.

    Ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be a piskótát, darált dióval megszórjuk a tetejét és az oldalát.

Megjegyzés

Dió helyett mogyoróval, mandulával is finom.

A receptet B.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Győrfy Anikó 12 évvel ezelőtt
A tésztába szerintem kell cukor. A krém a megadott alapanyagokból gyakorlatilag margarin lett volna, amit nem is tudtam homogén állagura keverni, ezért egy fél zacskó pudingporból készült krémmel vegyítettem.

Hasonló Receptek

Magazin