Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, majd apránként hozzáadom a többi összetevőt. A sütőforma alját kivágott sütőpapírral borítom, és a masszát beleöntöm. Tűpróbáig sütöm a piskótát. Utána a formában hagyom kihűlni.
A krémhez a pudingport a tejjel alaposan összekeverem, robotgéppel jól kikeverem. A vajat a cukrokkal alaposan kidolgozom. A tejszínt kemény habbá verem. Először a pudingba keverem apránkánt a vajkrémet, majd a tejszínt is hozzávegyítem.
A tortát tetszés szerint két vagy három lapba vágom, és megtöltöm a krémmel. A tetejét és az oldalát is ezzel vonom be, majd fél diószemekkel, tejszínnel, csokoládéforgáccsal díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre