Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral ls 1-2 kanál vízzel elkezdjük habosra kavarni. Majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, így kapunk jó habos masszát (a vizet ne egyszerre öntsük bele, hanem 2-2 kanalanként adagoljuk). Belekeverjük a diót, a sütőporral elvegyített lisztet, majd a tojások felvert habját. 28 cm-es kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük. (Én a forma aljára mindig sütőpapírt teszek, arra kapcsolom rá a karimát.) Ha megsült, a formából kivéve hűtjük. Később 3 lapba vágjuk.
A krémhez a lisztet a tejjel sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a darált diót és a rumot, majd kihűtjük. Közben a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra kavarjuk, és mikor az előző massza már kihült, ezt hozzákeverjük. A kész krém 2/3-ával töltjük a tortát, a többivel bevonjuk a külsejét. A tészta bármilyen más süteményhez is kíváló alapot ad, akár kisebb méretű tepsiben sütve is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre