Elkészítés: A tésztához a tojást szétválasztom, csipet sóval és citromlével felverem a fehérjét, belekeverem a 8 púpos kanál cukrot, belekeverem a sárgáját és az olvasztott csokoládét, majd a diót és a sütőport. Megsütöm.
A 3 egész tojást, a cukrot és a feketekávét habüstben (üvegtálban is lehet), gőz fölött elkezdem sűríteni. Hozzáadom a keményítőt (vagy a lisztet). A tojás méretétől függően kell a mennyiség, de 2 kanál biztosan. Ha nagyon sűrű, leveszem és kihűtöm. Újrakeverem, és hozzákeverem a margarint is.
A tésztát vékony lapokra vágom, megkenem a krémmel, lefedem fóliával, és napokig érni hagyom. Frissen nem az igazi. Tálalás előtt a félretett krémmel körbekenem, tetejét díszítem, tejszínhabbal tálalom.
Mi ezt karácsony első napján esszük. Ideális, mert előre KELL elkészíteni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre