Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diótorta csokoládékrémmel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 7 db tojásfehérje keményre felverve
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál juharszirup
  • A krémhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjéket keményre felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a juharszirupot, majd a végén a darált diót. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 41x32 cm tepsit, majd beleöntjük a tésztát. Kb. 30-40 perc alatt megsül a tészta, és három részre vágjuk.

A krémet elkészítjük: a csokoládét felolvasztjuk 1,5 tejszínnel együtt, majd kihűtjük, hideg helyre tesszük. A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csokoládés krémet.

A tésztalapokat megkenjük ezzel a krémmel, a tetejére is teszünk krémet, a végén a tészta széleit levágva, apróra daráljuk, és ezzel díszítjük a süteményt.

Megjegyzés

Jó étvágyat hozzá, isteni az íze, elrontani nem lehet, gyorsan elfogy!

Mélyhütőben sok fehérje van, ezért készítettem ezt, és még ráadásul lisztérzékenyeknek is kitűnő, mivel egyáltalán nincs benne liszt.
- blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss