A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá. A sárgájákat egyenként, óvatosan dolgozzuk bele, végül a darált dióval összeszitált lisztet és morzsát is forgassuk bele.
A masszát simítsuk vajjal kikent, liszttel behintett kapcsos tortaformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük meg. Amikor elkészült, a formából emeljük ki, és egy rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral keverjük össze, és lassú tűzön főzzük sűrűre. Ekkor szórjuk bele a mákot, és ezzel még egy percig kevergetve főzzük, majd húzzuk le a tűzről. Ízesítsük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, és kevergetve hűtsük ki.
Amikor a mákos massza már egészen hideg, a vajat keverjük habosra, és a főzött krémet apránként dolgozzuk bele. Az ananászt csepegtessük le, vágjuk vékony körcikkekre, a leeső darabokat aprítsuk fel, és keverjük a mákkrémbe.
A kihűlt tortát lapjában vágjuk három részre, az ananászos mákkrémmel töltsük meg, és kívülről is vonjuk be. A tetejét az ananászszeletekkel díszítve, cikkekre vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre