Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diótorta ananászos mákkrémmel

default user icon
Diótorta ananászos mákkrémmel

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 150 g cukor
  • 100 g dió
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • vaj
  • liszt
  • A töltelékhez:
  • 300 ml tej
  • 3 teáskanál liszt
  • 200 g porcukor
  • 100 g darált mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 150 g vaj
  • 1 doboz szeletelt ananász

Elkészítés

    A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá. A sárgájákat egyenként, óvatosan dolgozzuk bele, végül a darált dióval összeszitált lisztet és morzsát is forgassuk bele.

    A masszát simítsuk vajjal kikent, liszttel behintett kapcsos tortaformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük meg. Amikor elkészült, a formából emeljük ki, és egy rácson hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral keverjük össze, és lassú tűzön főzzük sűrűre. Ekkor szórjuk bele a mákot, és ezzel még egy percig kevergetve főzzük, majd húzzuk le a tűzről. Ízesítsük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, és kevergetve hűtsük ki.

    Amikor a mákos massza már egészen hideg, a vajat keverjük habosra, és a főzött krémet apránként dolgozzuk bele. Az ananászt csepegtessük le, vágjuk vékony körcikkekre, a leeső darabokat aprítsuk fel, és keverjük a mákkrémbe.

    A kihűlt tortát lapjában vágjuk három részre, az ananászos mákkrémmel töltsük meg, és kívülről is vonjuk be. A tetejét az ananászszeletekkel díszítve, cikkekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: A dió című könyv

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin