Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós–mézes tallér

default user icon
1 3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 2 dl méz
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30+70 dkg liszt
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg margarin
  • dió
  • + 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

    Előkészítés: A tojásokat, a mézzel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szódabikarbónával és a 30 dkg liszttel kikeverjük, majd reggelig állni hagyjuk a hűtőben.

    Elkészítés: A margarint elmorzsoljuk a maradék 70 dkg liszttel, majd hozzákeverjük a hűtőben pihentetett tésztát. Simára gyúrjuk, és nyújtódeszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti mintára kiszaggatjuk (én pogácsaszaggatóval szoktam, de karácsonyi formákra is lehet). Belenyomunk egy diót, majd megkenjük tojással. Kikent, kilisztezett tepsiben 175 fokon 15 perc alatt megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

195207
Eza diós tallér csodálatos 50 évvel ezelőtti karácsonyra emlékeztet az én drága keresztanyámnál. Erzsóka

Hasonló Receptek

Magazin