Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós–mézes tallér

MME MME
1 3.9/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A tojásokat, a mézzel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szódabikarbónával és a 30 dkg liszttel kikeverjük, majd reggelig állni hagyjuk a hűtőben.

Elkészítés: A margarint elmorzsoljuk a maradék 70 dkg liszttel, majd hozzákeverjük a hűtőben pihentetett tésztát. Simára gyúrjuk, és nyújtódeszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti mintára kiszaggatjuk (én pogácsaszaggatóval szoktam, de karácsonyi formákra is lehet). Belenyomunk egy diót, majd megkenjük tojással. Kikent, kilisztezett tepsiben 175 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss