Előkészítés: A tojásokat, a mézzel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szódabikarbónával és a 30 dkg liszttel kikeverjük, majd reggelig állni hagyjuk a hűtőben.
Elkészítés: A margarint elmorzsoljuk a maradék 70 dkg liszttel, majd hozzákeverjük a hűtőben pihentetett tésztát. Simára gyúrjuk, és nyújtódeszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti mintára kiszaggatjuk (én pogácsaszaggatóval szoktam, de karácsonyi formákra is lehet). Belenyomunk egy diót, majd megkenjük tojással. Kikent, kilisztezett tepsiben 175 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre