Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Diós zserbó

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Diós zserbó

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 83
  • Elküldve: 38

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 0,5 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg baracklekvár
  • 2 evőkanál rum
  • A mázhoz:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítés:

A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.

A tésztához az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és jól összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.

Az első részt kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 evőkanál rummal, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal, és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat: az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 evőkanál olajjal, a fehér csokoládét 1 teáskanál étolajjal. A felolvadt barna csokit rásimítjuk, majd a fehérrel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!



ditti56 receptjeiből:
Mézeslapos almás krémes
Csokis-gesztenyés-vaníliás szelet
Kalácsfelfújt meggyel
Vargányás raguleves galuskával
Sajtos csirketorta
Mexikói tésztafelfújt
Kókuszkrémes tarka szelet
Bürgermeister karácsonyi kalács
Receptválogatás
Lasagne és canelloni, az olasz tepsis tészták
A tészta rendszerint nyersen kerül az olasz tepsis tésztákba, és a bőséges szószban párolódnak meg, finom tölteléket rejtve, míg a tetejükön a sajt ropogósra sül!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Törökméz házilag Törökméz házilag
Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell
Bögrés almás kevert süti Bögrés almás kevert süti
Hólabda süti Hólabda süti
Zöldséges csirkeleves tésztával Zöldséges csirkeleves tésztával
Tejszínes-kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal Tejszínes-kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal
Gyümölcssaláta édes tejföllel Gyümölcssaláta édes tejföllel
Vörösboros gombapaprikás tésztával Vörösboros gombapaprikás tésztával
Pikáns ragacsos csirkeszárnyak (gluténmentes) Pikáns ragacsos csirkeszárnyak (gluténmentes)
Rántott csirkemell sonkával és fokhagymás krémsajttal töltve Rántott csirkemell sonkával és fokhagymás krémsajttal töltve
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123512_osi-gabona-110.jpg Ősi gabonák

Egyre több ősi gabona tűnik fel manapság az ismeretlenből. Míg a kilencvenes években a tönkölybúza jótékony hatásait ismertük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123497_low-carb-110.jpg Low carb, a szénhidrátszegény diéta

A csökkentett szénhidrátbevitelen alapuló diéta vagy életmód látványos és biztos fogyást ígér, viszonylag egyszerűen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123490_voroscurry-110.jpg Vörös zöldségcurry – nem csak diétázóknak

Az indiai-brit együttműködésben világkarriert befutott curry fantasztikus fogás – nem csupán igen sokféleképp variálható,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117269_egyensuly-teszta-110.jpg Egyensúlytészta, az alapsütemény

Uzsonnák és piknikek megbízható desszertje, kezdő háziasszonyok biztos piskótája, jó süteményalap, ám magában is remek édesség az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123480_rosti-110.jpg A röstiről és más krumplilepényekről

A krumplilepény igazán olcsó és egyszerű étel, reggelire, vacsorára ideális, de még a főfogás mellé kínált körteként is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115918_hurka-110.jpg Hurka kolbásszal

A hurka igen régóta jelen van az egyetemes gasztronómiában. Nem is csoda, hiszen egy olyan ételről van szó, amely segítségével…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123471_zoldseges-110.jpg Zöldségözön januárra

Először is nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek! Remélem, idén is velem tartotok, igyekszem kitenni magamért, és finomabbnál…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123463_zoldturmix-110.jpg Zöld turmix, a vitaminbomba

A téli hónapokban sokszor érezzük úgy, hogy kevés napfényhez, kevés zöldséghez, gyümölcshöz jut a szervezetünk. A napfény…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept