Diós zabpelyhes keksz

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 6 dkg zabliszt (vagy zabpehely ledarálva)
  • 1 csipet só
  • 1,5 dkg nyírfacukor
  • 1 csipetnyi sütőpor
  • 5,5 dkg puha margarin
  • 1 db tojás sárgája
  • rumaroma
  • 5 dkg darált dió
  • 4 kocka étcsokoládé

Elkészítés

    1. A hozzávalókat (a csoki kivételével) egy tálba rakjuk, és alaposan összegyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. (Ha túl nehezen áll össze, 1 kiskanál tejföllel lágyíthatunk rajta, de ne legyen ragacsos; ha pedig ragacsos lenne tegyünk még hozzá kevés darált zabpelyhet.)
    2. Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk, kis gombócokat formázunk a tésztából, amiket ellapítunk a tenyerünkkel, és a tepsibe rakosgatjuk egymástól egy kicsit távolabb.
    3. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon kb. 12 perc alatt világosra sütjük. Kivesszük a tepsit a sütőből és hagyjuk kb. 5-10 percet pihenni, mert ekkor még puhák és törékenyek a kekszeink.
    4. Közben mikróban megolvasztjuk a csokoládét, a kihűlt kekszeket félig megmártjuk a csokiba, majd rácsra rakjuk, hogy a felesleges csoki lecsepegjen.

     

Megjegyzés

Egészséges, finom omlós keksz, ami lezárt dobozban több napig is eláll.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin