Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-vaníliás torta

MME MME
1
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 tojásfehérje
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg finomliszt
  • 50 dkg kristálycukor
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 14 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 tojássárgája
  • 40 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a darált diót. Sütőpapírral fedett tepsire 6 egyforma köralakban kenjük el a tésztát. 210 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krémhez a cukrot és a pudingport elkeverjük a tojássárgájával, kevés tejjel felhígítjuk, majd a többi tejet hozzáöntve sűrű krémmé főzzük. Főzés
után lehűtjük.

Amíg hűl, addig a vajat felhabosítjuk
robotgéppel. A habosított vajat és a krémet összekeverjük, és betöltjük vele a tortát. Úgy osszuk el a krémet, hogy legfelülre tésztalap kerüljön.

A tetejére felolvasztjuk fel a fehér csokoládét, elkenjük a torta tetején, az olvasztott étcsokoládéval pedig megmintázzuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss