Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-túrós pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg dió
  • 30 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 tk sütőpor
  • 18 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 ek só
  • őrölt bors
  • 2 db tojás
  • durvára vágott dió

Elkészítés

    1. A diót megpirítjuk, majd ha kihűlt, ledaráljuk. A lisztet elvegyítjük a dióval és a sütőporral, majd összemorzsoljuk a vajjal és a túróval. Hozzáreszeljük a fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, majd a 1 db tojás hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjunk.
    2. Folpackba csomagoljuk, és kb 1 órára a hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen kb. 1,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és 3 cm-kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk a durvára vágott dióval. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    A legfinomabb desszertek egy helyen >>> 

    Olcsó, pénztárcakímélő receptek >>> 

    Túrós receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin