Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós tiramisu

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 6 dkg őrölt dió
  • 5 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1-2 ek kávélikőr
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 1/2 dl tej
  • 2 ek kávélikőr
  • 8 dkg dió
  • 3 dkg kávés csokoládé
  • 1 db narancs (reszelt héja)
  • A szóráshoz:
  • kakaópor

Elkészítés

    1.

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat kikeverjük a cukor 2/3 részével, a fehérjét kemény habbá verjük 1 csipet sóval és a megmaradt cukorral, majd a sárgájás keverékhez forgatjuk. Ha már márványos, hozzászitáljuk a diós-lisztes-sütőporos keveréket. A tésztamasszát egy 26 x 24 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben 10–12 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a kávélikőrrel meglocsoljuk, és félbevágjuk.

    2.

    A krémhez vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokoládét. A mascarponét elkeverjük a tejjel és a kávélikőrrel, majd óvatosan hozzáforgatjuk az olvasztott csokoládét. Hozzáadjuk a durvára vágott, pirított dió 2/3 részét. Belereszeljük a kávés csokit és a narancs héját.

    3.

    Az egyik lap piskótát tálba fektetjük, és a krém felét rásimítjuk. A következő piskótalapot és a megmaradt krémet ráhelyezzük. Néhány evőkanál kakaóporral meghintjük, és a megmaradt pirított dióval díszítjük. Végül legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.

    CSOKIS TIRAMISU>>> 

    EGYSZERŰ TIRAMISU POHÁRKRÉM>>> 

    TIRAMISU GOLYÓK EGYSZERŰEN>>> 

A piskótát süthetjük légkeveréses sütőben 160 fokon, így a sütési idő lerövidül, a tészta 8 perc alatt elkészül. Gyerekbarát tiramisut is készíthetünk, ha likőr helyett kakaósziruppal itatjuk át a piskótalapokat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin