Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-szőlős joghurttorta

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db alma
  • 2 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 20 dkg darált dió
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl olaj
  • A formához:
  • vaj
  • liszt
  • A krémhez:
  • 2 dkg zselatin
  • 1,5 dl víz
  • 5 dl joghurt
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom (leve)
  • 2 dl habtejszín
  • A tetejére:
  • 20 dkg szőlő (kék)

Elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk és lereszeljük. A tészta hozzávalóit összekeverjük, és vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük, előmelegített, forró sütőben készre sütjük.
  2. A zselatint meleg vízben felolvasztjuk, majd kevergetve kihűtjük. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével és hozzáadjuk a kihűlt zselatint.
  3. A tejszínt keményre felverjük, óvatosan a krémhez adjuk, majd ezt a krémet a tészta tetejére tesszük.Pár órára (akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
  4. Kivesszük a tortát a formából, tálcára tesszük, és megmosott szőlőszemekkel ízlés szerint díszítjük.

KIVIS JOGHURTTORTA>>> 

DIÉTÁS JOGHURTTORTA>>> 

EGYSZERŰ JOGHURTTORTA>>> 

Megjegyzés

Ajánlom az elkészítését, mert gyorsan elkészül. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss