Előkészítés: A margarint a porcukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
tojássárgájákat, a darált diót, a lisztet, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
Elkészítés:
Kikenünk margarinnal egy sütőtepsit, meghintjük liszttel, és a masszát belesimítjuk. Megszórjuk a durvára vágott dióval, a kristálycukorral és őrölt fahéjjal.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A szilvát megmossuk, leszárítjuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, és kirakjuk vele a tészta tetejét. A sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre