Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós szelet

MME MME
1 3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A margarint a porcukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
tojássárgájákat, a darált diót, a lisztet, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
Elkészítés:
Kikenünk margarinnal egy sütőtepsit, meghintjük liszttel, és a masszát belesimítjuk. Megszórjuk a durvára vágott dióval, a kristálycukorral és őrölt fahéjjal.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A szilvát megmossuk, leszárítjuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, és kirakjuk vele a tészta tetejét. A sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 1740 kJ/420 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss