Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós szelet Eta módra

default user icon

Hozzávalók

  • A lapokhoz:
  • 15 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 6 ek víz
  • 24 dkg liszt
  • 15 g sütőpor
  • 21 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 14 dkg liszt
  • 3 db tojás sárgája
  • 27 dkg kristály cukor
  • 9 dl tej
  • 0,5 dl rum (vagy rumaroma)
  • 22 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg margarin
  • 7 dl baracklekvár
  • A díszítéshez:
  • olvasztott csoki

Elkészítés

    1. A lapok hozzávalóiból három lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük.
    2. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját.
    3. Egy 30-40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát 3 részre osztjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt egyenként készre sütjük a lapokat. Tűpróbát végezzünk!
    4. Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.
    5. A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgájáit, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük.
    6. A vajat alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük, majd a cukrokat, a diót és a rumot is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.
    7. Összeállítása: alulra kerül egy diós lap, megkenjük a lekvár felével, erre rákenjük a diós krém felét (előtte vegyünk belőle ki egy keveset, amit majd a sütemény tetejére kenünk), újabb lap, a lekvár maradéka, krém, végül a maradék lap. A tetejét megkenjük a félretett krémet.
    8. Tetejére olvasztott csokit csorgatunk, díszítés ízlés szerint. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>> 

    11 MENNYEI DESSZERT, AMI MIATT ÉRDEMES BARACKLEKVÁRT FŐZNI >>> 

    Még több fINOM HÁZI SÜTEMÉNY >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin