Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-szalonnás göngyölt csirke

MME MME
1 4/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét kicsontozzuk, igyekszünk olyan módon, hogy a húst minél egyenletesebben lehessen szétteríteni. A vastag részeit kiklopfoljuk.

Elkészítjük a tölteléket: ledaráljuk a diót, a füstölt szalonnát és a hagymát, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

A tölteléket egyenletesen rákenjük a csirkére, a közepére egy sorba felsorakoztatjuk az aszalt szilvát, és ezután feltekerjük.

Szorosan megkötjük cérnával vagy hálót húzunk rá. 200-220 fokon 1-1,5 óráig sütjük. Kb. a sütési idő felénél ráöntjük a fehérbort és a végéig még egy párszor meglocsoljuk. Miután kisült, 10-15 perc után vegyük le a hálót, illetve vágjuk le a cérnát.

Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható, rizs- vagy krumplikörettel a legfinomabb.

Megjegyzés

Személy szerint nem szeretem, ha csirke belsejében felfedezek nem ropogós bőrt. Ha így gondolod te is, a csirke tekercselésekor fokozatosan fejteni kell le a bőrt és csak a végén az egészet beburkolni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss